Puran s pirejem iz krompirja in kolerabe.

Za tokratno kosilo potrebujete zgolj 3 sestavine in sicer za 220g pripravite
  • 1 srednje velik krompir (100g)
  • 1 pest podzemne kolerabe (50g)
  • 1 manjši file purana (50g)
  • 30ml adaptiranega mleka
  • 1 čajno žlico 100%, hladno stiskanega olja
Kolerabo in krompir olupite ter narežite na majhne kocke (tako bo zelenjava hitreje kuhana). Zelenjavo na sopari oziroma v soparniku kuhajte 10 minut, nato ji dodajte še file purana ter kuhajte nadaljnih 10 minut. Ko je zelenjava kuhana, jo z dodanim adaptiranim mlekom in kvalitetnim oljem pretlačite, da nastane kremasta, pireju podobna zmes. Puranji file nato na drobno nasekljajte in postrezite zraven pireja.
Pa dober tek!

NASVET!
  1. Koleraba je bogata s C vitaminom, s fitokemikalijami, železom in kalijem. Poleg tega uživanje kolerabe zmanjšuje stres, daje energijo in izboljšuje razpoloženje. 
  2. Dodajanje 100%, hladno stiskanega olja je potrebno iz razloga, ker s tem obrok obogatimo z nenasičenimi maščobnimi kislinami skupine omega 3 in omega 6. Količino dodanega olja povečajte za četrtino čajne žličke, v kolikor vaš malček prepočasi pridobiva na telesni teži.
  3. Adaptirano mleko lahko nadomestite z materinim, rastlinskim ali drugim mlekom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar