Kuskusova enolončnica

Kuskusova enoločnica je jed, za katero boste potrebovali malo časa in sestavin, a bo vašemu malčku zagotovo všeč. Zanjo (200 g) potrebujete:
  • 2 pesti olupljene in narezane podzemne kolerabe (100 g)
  • 1 pest listov cvetače (50 g)
  • 1 zvrhana čajna žlička kus kusa
  • 200 ml vode
  • 1 čajna žlička 100%, hladno stiskanega olja
Kolerabo in liste cvetače kuhajte v vodi 10 minut. Zelenjava naj bo narezana na čim manjše koščke, saj bo tako hitreje kuhana. Ko koleraba postane mehka, zelenjavo pretlačite ali spasirajte s paličnim mešalnikom. Nato vmešajte še kus kus in kuhajte 5 minut. Primerno ohlajeni kašici dodajte še žličko olja in postrezite.

Pa dober tek!

NASVET!

  1. Dodajanje 100%, hladno stiskanega olja je potrebno iz razloga, ker s tem obrok obogatimo z nenasičenimi maščobnimi kislinami skupine omega 3 in omega 6. Količino dodanega olja povečajte za četrtino čajne žličke, v kolikor vaš malček prepočasi pridobiva na telesni teži.
  2. Pri uvajanju goste hrane, je pomembno, da poskrbimo, da malček iz prehrane dobi dovolj železa, ki je ključnega pomena pri tvorbi hemoglobina, kar bomo omogočili, če bomo v brezmesne jedi dodali vitamin C. Več o tem v tej objavi  Galu sem zato na steklenem strgalu ukašila manjše jabolko ter kašici dodala 100 ml prekuhane mrzle vode. Tako pripravljen svež jabolčnik sem mu ponudila ob kuskusovi enolončnici.