Cimetovi skutni žepki (sugarfree)

Prihajajoči vikend bo v znamenju druženja in vedno, ko se kam odpravimo ali pa smo mi gostitelji, meni ljube osebe rada postrežem z domačimi dobrotami. S sladko marmelado, s sirupi iz različnega sadja, z aromatično mezgo, domačimi začimbami in čaji. A za tokratni obisk sem se odločila, da v dar prinesem okusne skutne žepke. Polnjene z domačo baby jabolčno kašico ali, za tiste bolj skadkosnede, z domačo slivovo marmelado.
Danes vam tako v branje in preizkušanje ponujam recept za skutne žepke brez sladkorja. Napolnite jih z vam najljubšim nadevom, svetujem pa, da malčkom žepke napolnite z nadevom brez sladkorja. Vsaj do enega leta je namreč priporočeno, da malčkom ne dodajamo sladkorja. Tega dobijo dovolj že preko sadja.

Za približno 2 pekača skutnih žepkov potrebujete:

  • 100g domačega, nesoljenega masla
  • 100g puste skute
  • 100g moke (jaz sem izbrala pirino belo moko)
  • domačo baby kašico z okusom jabolka (kako jo naredite, si preberite tu)
  • cimet
Zmehčano maslo, skuto in moko dobro premešamo in pregnetemo, da se vse sestavine med seboj dodobra premešajo in povežejo. Testo damo v hladilnik, da počiva vsaj 15 minut.
Ta čas pečico ogrejemo na 180'C in pripravimo jabolčno kašico, žličko, desertno vilico, pekače, manjši kozarec z ostrim robom (jaz sem uporabila kozarec za aperitiv, saj so mi prisrčnejši manjši žepki, lahko pa uporabite kozarce za vodo) in valjar. 
Delovno površino dobro pomokamo in na njej zvaljamo četrtino testa, preostanek naj se hladi v hladilniku. Testo zvaljamo na približno 3mm in v njega z robom kozarca vtisnemo kroge. Na polovičko kroga damo jabolčno kašico, prepognemo ter rob žepka obrobimo z vilico. Tako nastane čudovit vzorček, hkrati pa poskrbimo, da nadev ne izteka. 
Žepke položimo na pekač in jih v pečici pečemo 10 minut na 180'C, dokler ne dobijo svetlo rjavkastega roba. Isto naredimo s preostalim testom.
Pečene položimo v posodo in ohlajene potresemo s cimetom.

Pa dober tek!