Polentina potička s hruškovo omako

Današnji recept lahko uporabite že zelo zgodaj pri uvajanju goste hrane, priporočam le, da najprej otroka seznanite z zelenjavo, preden mu ponudite sadje. Slednje je namreč sladko in malčki lahko hitro ugotovijo, da je sadje 'boljšega' okusa od zelenjave.

Za starše, ki uvajate po principu kašic, predlagam, da hruškovo omako zamešate kar v polento, da nastane kašica. Za pomoč, sledite temu receptu. Tisti pa, ki uvajate po metodi Baby Led Weaning pa polentino potičko preprosto narežite na rezine in naj otrok sam izbere svojo pot okušanja in hranjenja. Lahko pa tudi hruško narežete na krhlje in ponudite.

Za približno 180g obroka potrebujete:

  • 100ml riževega napitka
  • 1 zvrhano jedilno žlico koruznega zdroba (polente)
  • 1 srednje veliko hruško (100g)  
100ml riževega napitka zavrite in med mešanjem dodajte jedilno žlico koruznega zdroba. Med mešanjem kuhajte še 3 minute. Kuhano polento vlijte v model in pustite, da se strdi.
Hruško olupite in ukašite s pomočjo steklenega strgala. 
Polentino potičko posujte s cimetom in ponudite poleg hruškine omake.
Pa dober tek!

NASVET!
  1. S tem, ko v kašico dodamo surovo, ukašeno hruško, poskrbimo za vnos vitamina C in s tem tudi za boljšo absorpcijo železa, ki je ključnega pomena za odlično kri naših gurmančkov in gurmančic. Več o tem v tej objavi.
  2. Namesto koruznega zdroba, lahko uporabite tudi zdrob drugega žita, na primer pirin, pšenični, ovsen, kamutov zdrob. Za Gurmančka Gala sem tako hruško že preizkusila v kombinaciji z ajdovim , pirinim, in pšeničnim zdrobom. 
  3. Cimet je del prehrane Gurmančka Gala že več kot pol leta. Katere začimbe še uporabljam za najine recepte pa v tej objavi