Kaki s kvinojinimi kosmiči

Kaki je jeseni skoraj zagotovo v shrambi vsake hiše. Tokrat sem ga pripravila v kombinaciji s kvinojinimi kosmiči. Za 250g potrebujete:
  • 2 manjša kakija (150g)
  • 1 zvrhano jedilno žlico kvinojinih kosmičev
  • 150ml domačega pirinega napitka z okusom vanilije (recept)
  • 1 kavna žlica rožičeve moke
Pirin napitek z okusom vanilije zavrite in vmešajte kvinojine kosmiče. Med mešanjem, jih kuhajte še 3 minute, nato jih odstavite z ognja in pustite namakati še 10 minut. Ta čas na steklenem strgalu ukašite olupljena kakija in kašico vmešajte h kosmičem. Po vrhu posujte kavno žličko rožičeve moke.
Pa dober tek!
NASVET!

  1. Kaki s kvinojinimi kosmiči lahko pripravite za zajtrk ali malico.
  2. Kvinojine kosmiče lahko namočite tudi v rastlinskem mleku drugih žit (soja, riž, oves, proso), lahko uporabite adaptirano, materino ali kozje mleko. Lahko pa jih preprosto pripravite z vodo.