Kokosov kornflakes

Za večerni kokosov kornflakes (200g ) potrebujete:

  • 200 ml riževega mleka z okusom kokosa
  • 2 pesti koruznih kosmičev (brez dodanega sladkorja in soli)
  • 1 čajno žličko jabolčne čežane
  • ščepec cimeta


200 ml riževega mleka z okusom kokosa zavrite ter ga 2/3 polijte čez dve pesti koruznih kosmičev. Pustite, da se dobro napojijo in zmehčajo, približno 10 minut. Ker v tem času dodobra vpijejo tekočino, dodajte še preostanek riževega mleka. Z vilico dobro premešajte, da se kosmiči razpustijo. Na vrhu dodajte še 1 čajno žličko jabolčne čežane ( recept si lahko preberete tu) in ščepec cimeta.

Pa dober tek


NASVET!
  1. Pri uvajanju goste hrane, je pomembno, da poskrbimo, da malček iz prehrane dobi dovolj železa, ki je ključnega pomena pri tvorbi hemoglobina, kar bomo omogočili, če bomo v brezmesne jedi dodali vitamin C. Več o tem pa v tej objavi.
  2. Pri nakupu koruznih kosmičev bodite pozorni na deklaracijo in sicer kupite tiste kosmiče, ki so brez dodanega sladkorja in soli.


Sladki vzhod

Za pripravo Sladkega vzhoda (200 g)boste potrebovali:
  • 200ml riževega mleka z okusom kokosa
  • 2 jedilni žlici drobnih, ovsenih kosmičev
  • 1 manjšo banano ali 172 večje banane (100 g)

V posodi zakuhajte 200 ml riževega mleka z okusom kokosa in 2 jedilni žlici ovsenih kosmičev. Ob mešanju kuhajte toliko časa, da se kosmiči dobro napojijo in zmehčajo ter da se kašica zgosti. Pripravljeno kašico vmešajte k pretlačeni banani.

Pa dober tek!



Kaj pa ostali družinski člani?
Sladki vzhod je odlična izbira za okusen in zdrav začetek dneva. Sestavine prilagodite številu obrokov. Sama sem za naju z Galom pretlačila 1 večjo banano ter k njej vmešala kašico iz ovsenih kosmičev in riževega mleka z okusom kokosa. In sicer sem v 400 ml riževega mleka vmešala 4 jedilne žlice ovsenih kosmičev. Zraven se je odločno prilegla kavica z mlekom.