Jogurt z jabolčno kašico in cimetom

Jogurt z jabolčno kašico in cimetom je hitro pripravljen obrok, ki ga lahko vašemu malčku ponudite za malico ali zajtrk. Gurmančku Galu sem ga pripravila za popoldansko malico.
Za 170g potrebujete:
  • 1/2 kozarčka kozjega jogurta (100g)
  • 1 zvrhano jedilno žlico domače baby kašice z okusom jabolka (70g)
  • ščepec cimeta
Jogurtu preprosto vmešajte žlico sadne kašice z okusom jabolka in potresite s cimetom.
NASVET!
  1. Svetujem vam, da jogurt in domačo baby kašico vsaj 1 uro pred serviranjem pustite na sobni temperaturi. Tako boste zagotovili, da kašica ne bo premrzla.
  2. Domače baby kašice so okusna, zdrava in doma pripravljena rešitev za potepe, ko je stiska s časom in za popestritev mlečnih obrokov. Zakaj bi kupovali raznorazne sadne skutke, ki so prepolne sladkorja in barvil? Navadnemu jogurtu ali skutki preprosto vmešajte malo sadne kašice iz domačega sadja ali zelenjave. V tej objavi pa si preberite, kako lahko tudi vi shrambo napolnete z domačimi baby kašicami.
  3. Izdelki iz kozjega mleka so lažje prebavljivi, imajo nižjo vsebnost laktoze in mlečnih sladkorjev, veliko vsebnost kalcija in malo holesterola. Je pa kozje mleko znano po manjku folne kisline in železa, zato moramo biti tudi pri uporabi mlečnih izdelkov iz kozjega mleka previdni. 
  4. Cimet je del prehrane Gurmančka Gala že od njegovega petega meseca starosti. Več o cimetu in drugih začimbah v prehrani malčkov pa v tej objavi.