![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhglx3xBSw8MmF9vA79MxQUKZvvU5JG__7RBRVhO1lDwqG6Be1aIjx5JOF3Q17DVFF4QK8PpO7teJFUCGXRG6UzqPQOQlnv4rAGBeqDFQRhifeYjcnhPix14IvHT4cUEnDuLv_YqIQlE5s/s200/20170112_175924.jpg)
In sicer za približno 200g obroka potrebujete:
- 4 jedilne žlice amaranta
- 150ml ovsenega napitka
- strok vanilije (cca 2cm)
- Ponev dobro (res dobro) segrejte. Da je dovolj vroča, boste najlažje preverili s kaplljico vode, če bo zacvrčala in takoj izhlapela, je ponev dovolj vroča.
- V ponev vsujte 1-2 jedilni žlici amaranta. Odvisno od velikosti ponve. Meni so se napihnjenčki lepše delali, če sem dala v ponev le po eno žlico amaranta.
- Ponev pokrijte s pokrovko in jo nalahko premikajte gor in dol tik nad ognjem.
- Če je temperatura prava, bodo v 1-3 sekundah začeli nastajati napihnjenčki (kar boste slišali kot drobno pokanje mehurčkov) in v 10 sekundah bodo napihnjenčki pripravljeni.
- Pečene napihnjenčke vsujte v posodo in ponev ponovno segrevajte 15-30s.
- Ponovite postopek s preostalimi žlicami amaranta.
NASVET!
- Namesto ovsenega napitka lahko izberete drug rastlinski napitek (rižev, pirin, prosen, kokosov), lahko pa amarantove napihnjenčke preprosto prelijete z 150ml pripravljenega adaptiranega ali materinega mleka.
- Amarantove napihnjenčke lahko vmešate v mlečne izdelke, jih dodate v sadne ali zelenjavne kašice.