![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgv4vM-Hxdzeb0IQjjUDL3z_y8wKqxuVAZJpG8aJ_BmDgVUmyOfvN1B0Ce29C96x8TCp2O3Zk2QtB88_Ry55XEdlGyJRSg66g94h0u_GwECniOPN39eyx0BUWZVvy3dbXdFJvc9vRSr5cE/s400/20170415_081847.jpg)
Če ste za to prvič slišali, berite dalje in mogoče se opogumite in vam ter vašemu malčku pripravite Ajdov puding z jagodno omako.
Za približno 180ml obroka potrebujete:
- 2 jedilni žlici ajdove kaše
- 2 pesti jagod (100g)
- vodo
Ajdovo kašo čez noč pustite, da se namoči v 200ml vode. Ajdovo kašo odcedite in spasirajte s pomočjo paličnega mešalnika, da nastane gladka, homogena zmes. Ajdov puding vlijte v kozarec.
Jagode očistite in prav tako spasirajte s paličnim mešalnikom. Jagodno omako prelijte čez ajdov puding.
Če si želite, da bo jed še bolj osvežilna, lahko jagodno omako za uro ali dve postavite v zamrzovalnik. Nastal bo okusen jagodni sorbet, ki ga lahko postrežete poleg ajdovega pudinga.
Pa dober tek!
Jagode očistite in prav tako spasirajte s paličnim mešalnikom. Jagodno omako prelijte čez ajdov puding.
Če si želite, da bo jed še bolj osvežilna, lahko jagodno omako za uro ali dve postavite v zamrzovalnik. Nastal bo okusen jagodni sorbet, ki ga lahko postrežete poleg ajdovega pudinga.
Pa dober tek!