DOBRODOŠLI

Dobrodošli!
Moje ime je Lara in kuhanje je moja strast že zelo dolgo. Prve kuharske tehnike mi je pokazala mama, nato pa sem začela preizkušati raznorazne recepte. A vedno sem jih priredila po svoje, jim dodala kakšno začimbo, zamenjala ali dodala sestavine. Tudi mojega partnerja sem (baje) osvojila z mojo kuho - saj veste, ljubezen gre skozi želodec.
Meseca aprila 2016, natančneje osemindvajsetega, pa sem dobila novega okuševalca mojih kuharskih podvigov. In sicer se nama je rodil sinček Gal. Fantek z modrimi očkami in navihanim nasmehom. Srečo, ki nam krajša dneve in noči, na ustnice riše nasmehe in greje naša srca.
Pri Galovih 4 mesecih sva začela z uvajanjem goste hrane. Oborožila sem se z informacijami in priročniki, brskala po internetu za recepti, ki bi nama pomagali, da bi uvajanje steklo in bi Gal užival v spoznavanju novih okusov. Priročniki so mi sicer pomagali pri prvih korakih uvajanja, a mi je manjkalo raznolikosti in idej, ki bi bile točno razdeljene v posamezne obroke. Torej ideje za zajtrk, malico, kosilo in večerjo. Zato sem kaj kmalu dnevne menije začela sestavljati sama.
In temu je namenjen tudi blog Gurmanček Gal. V njem bom poskušala redno objavljati ideje za posamezne obroke naših malčkov in tako mogoče prispevati k večji raznolikosti njihovih jedilnikov.

Temelji pa Gurmanček Gal na ZDRAVEM uvajanju goste prehrane, kar pomeni pripravo raznolikih, okusnih, svežih, predvsem pa zdravih obrokov. Z zdravim uvajanjem goste prehrane prispevamo k temu, da otrok razvije zdrav odnos do hrane, ki vključuje celoten spekter sestavin iz prehranske piramide. Namreč, ko hranimo naše otroke, jih hranimo za celo življenje. Že zdaj jim oblikujemo zdravje če 50 let in ravno zato je pomembno zdravo uvajanje goste prehrane. 

Recepti Gurmančka Gala pa niso primerni le za najmlajše člane družine, ampak jih lahko pripravite za celotno družino. Naj bo uvajanje goste prehrane priložnost, da družina obnovi  svoj jedilnik, ga popestri z novimi, raznolikimi in uravnoteženimi sestavinami ter ob kuhanju preživlja skupni čas. 



Poleg receptov pa si v rubriki GG uči lahko preberete pomembne informacije in novosti na področju uvajanja goste prehrane. Tudi učenje je pomemben del našega življenja in osebnega napredovanja, s katerim ne bomo poskrbeli le za osebno rast ampak tudi zagotovili, da bo prihodnost naših gurmančkov in gurmančic zdrava in kvalitetna.

Gurmančka Gala lahko spremljate na Facebooku-uInstagram-u, lahko pa se pridružite tudi skupini Gurmanček Gal - vse o uvajanju goste prehrane, ki združuje že preko 10 tisoč članov in članic, ki dnevno delijo svoje izkušnje, recepte in ideje za zdravo uvajanje goste prehrane.

Vsi recepti so bili pripravljeni in preizkušeni s strani našega Gurmančka Gala.

Vabljeni k branju in upam, da boste dobili kakšno idejo. Bom pa zelo vesela tudi vaših komentarjev.

In še enkrat. Dobrodošli na mojem blogu Gurmanček Gal. Naj vam bo v pomoč in veselje!

Lara