Party prigrizki

Hrustljavi prigrizki s semeni za rojstnodnevna in druga praznovanja

Tudi letos smo praznovanje Galovega rojstnega dne zastavili precej velikopotezno. In čeprav sem peko torte prepustila podjetju Mlinotest, sem kljub temu kar nekaj jedi pripravila sama.

Za praznovanja vedno pripravim tako sladke kot tudi slane jedi. Zato sem poleg drobnega sladkega peciva, bananinih kruhkov in borovničevega cheesecake-a v kockah, spekla tudi nekaj „slanega“ in hrustljavega.

Party prigrizki so zelo enostavna in hitro pripravljena poslastica, ki jo z nekaj dodatki lahko pripravimo za male in velike gurmane.

Ker so party prigrizki potreseni z raznoraznimi semeni, jih priporočam za starejše malčke oziroma za tiste, ki že obvladajo uživanje tudi manjših semen kot so sezam in lan.

Za približno četrt kilograma party prigrizkv potrebujete:

  • 250g listnatega testa (zamrznjeno ali sveže iz hladilnika) 
  • mešanico različnih semen
    • 1 jedilna žlica dmBio lanenega semen
    • 1 jedilna žlica dmBio sezama
    • 1 jedilna žlica dmBio chia semen
    • 1 jedilna žlica dmBio bučnih semen
  • 1 jajce
  • 1 pest naribanega parmezana
Listnato testo raztegnite (in zvaljajte, če ste uporabili zmrznjenega), premažite s stepenim jajce in čez testo potresite mešanico semen ter parmezana.

Testo nato s petelinčkom razrezite na kvadratke velikosti 2x2cm in razporedite po pekaču. Testo lahko narežete tudi na palčke. Party prigrizke v prej ogreti pečici na 180°C pecite 8-10 minut.

Postrezite primerno ohlajeno.

Party prigrizki shranjeni v nepredušni posodi zdržijo do enega meseca.

Pa dober tek!


NASVETI!

  1. V kolikor vaš malček ne prenaša jajc, lahko listnato testo premažete z olivnim oljem in nato čez potresete mešanico dmBio semen.
  2. V kolikor party prigrizke pripravljate za velike gurmane, lahko čez testo potresete malo soli. A bodite zmerni s količino le te. Več o uporabi soli v prehrani najmlajših, si lahko preberete v tej objavi.

Gurmančka Gala lahko spremljate tudi na tudi na FB strani in Instagram-u