Kokosova mlečna kvinoja

Od kar sem začela z uvajanjem goste prehrane, je kvinoja postala reden del naših jedilnikov. Prav vsi jo obožujemo, naj si bo v kombinaciji s sadjem, zelenjavo ali pa na mlečni bazi. Tokrat sem kvinojo kombinirala s kokosom in ji dodala adaptirano mleko.

Kokos oziroma kokosova moka je narejena iz svežega kokosovega mesa. Kakor kvinoja, ne vsebuje glutena in je tako primerna za osebe s celiakijo. Kokosova moka je bogata z vlakninami in beljakovinami. 

Za 200g obroka potrebujete:

  • 2 jedilni žlici kvinoje
  • 1 jedilno žlico kokosove moke
  • 220ml vode
  • 4 merice adaptiranega mleka
Vodi dodajte jedilno žlico kokosove moke in 2 jedilni žlici kvinoje, ki ste jo pred tem dobro splaknili z vodo. Pokrito s pokrovko kuhajte 15 minut. Ko je kvinoja kuhana in že malo ohlajena, ji vmešajte 4 merice adaptiranega mleka. Postrezite primerno ohlajeno. Če želite, lahko kašico spasirate s paličnim mešalnikom, da nastane homogena zmes.
Pa dober tek!
NASVET!
  1. Kvionjo s kokosom lahko pripravite tudi z materinim mlekom. V tem primeru kvinojo s kokosom skuhajte v 150ml vode in ko je kuhana, ji do želene gostote vmešajte materino mleko. Lahko pa izberete tudi rastlinski napitek (rižev, ovsen, pirin, prosen) ali mleko živalskega izvora (kozje, kravje...)