Zdrobovi knedlčki

Zdrobovi knedlčki, zagotovo ena izmed bolj okusnih jušnih prilog.  Primerni so za zakuho v krem juhe, goveje ali kokošje jušne osnove. Za domače, mehke zdrobove knedlčke, ki jih lahko pripravite tudi v vaši kuhinji pa sledite spodnjim navodilom.

Potrebujete:
  • 1 jajce
  • 4 jedilne žlice pšeničnega zdroba tip 400 
  • 50g masla
  • 1l vode ali še boljše kokošje ali goveje juhe
Maslo zmečkajte in mu vmešajte jajce. Stepajte toliko časa, da se maslo in jajce dobro povežeta. Nato počasi, med mešanjem, dodajajte pšenični zdrob. Jaz vmešam 1 žlico in ko je pšenični zdrob že dodobra vmešan, dodam naslednjo žlico pšeničnega zdroba. Ko je masa za zdrobove knedlčke pripravljena, jo pustite počivati 10 minut. 
Ta čas zavrite vodo oziroma jušno osnovo. Ko zavre s kavno žličko, ki ste jo prej pomočili v vrelo juho, oblikujte knedlčke in jih potopite v vrelo juho. Knedlček bo sam 'odpadel' z žlice. Ko porabite vso maso, juho s knedlčki pokrite spokrovko in pustite, da se na majhnem ognju kuha 10 minut.
Zdrobove knedlčke v juhi postrezite primerno ohlajene.
Pa dober tek!




NASVET!
  1. Zdrobovi knedlčki so okusna priloga tudi k mesnim ali zelenjavnim omakam.
  2. Polagam vam na srce, da je prava izbira maslo, saj bodo le tako knedlčki resnično mehki in rahli. Sama sem preizkusila že verzijo z margarino in olivnim oljem. Sploh z uporabo slednjega so bili knedlčki resnično trdi. 

Kaj pa ostali družinski člani?
Zdrobovi knedlčki so primerni za vse člane družine, saj boste z maso iz recepta dobili dovolj knedlčkov za vsaj 4 obroke.