Pirini mafini s hruško in češnjami

Sočni mafini iz pirine polnozrnate moke s koščki narezane hruške in češnjami.

Mafini so ena izmed bolj priročnih jedi za naše malčke, saj jih lahko naredimo v "sladki" ali "slani" izvedbi. Poleg tega pa so zaradi oblike zelo priročni za gurmančkove drobne roke. Brez težav jih v roke primejo tudi najmlajši, v njih pa bodo še posebej uživali tisti, ki se z gosto hrano spoznavajo po metodi BLW (več o tem na tej povezavi).

Odkar ustvarjam recepte, sem tako naredila že bezgove, bananine, jajčne in pizza mafine in še druge. Prav vsi so odlično uspeli, recepte pa najdeš tukaj --> klik, klik. 

Tokrat pa sem izkoristila češnje (in eno že prezrelo hruško v shrambi) ter ustvarila te ekstra sočne pirine mafine.

Za 14 mafinov potrebuješ:
  • 1 jajce
  • 50g masla
  • 200g dmBio polnozrnate pirine moke
  • 2dl mleka
  • 1 pest izkoščičenih češenj
  • 1 olupljena in na kocke narezana hruška
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
Jajce, maslo in mleko stepite z mešalnikom v homogeno zmes.  Počasi in med mešanjem, dodajajte dmBio polnozrnato pirino moko, ki ste ji dodali sodo bikarbono. Ko dobite gosto zmes, brez grudic, ji z metlico vmešajte še na kocke narezano in olupljeno hruško ter razkoščičene češnje.

Modelčke napolnite z zmesjo za mafine. V klasične modelčke za mafine gre približno 1 zvrhana jedilna žlica testa. Po vrhu, če želite, lahko potresete tudi razkoščičene češnje.

Mafine v pečici na 180°C pecite 22 minut. Postrezite primerno ohlajene.
Pa dober tek!
NASVET!
  1. Namesto pirine moke, lahko uporabite katerokoli moko. V kolikor je malček občutljiv na gluten, se v mafinih odlično obnese tudi mandljeva ali kokosova razmaščena moka. Obe najdete v dm prodajalnah po vsej Sloveniji.
  2. V kolikor še niste uvedli mlečnih izdelkov (le te priporočam po dopolnjenem 9.mesecu starosti, zakaj, si preberite tu), lahko namesto kravjega mleka uporabite katerikoli rastlinski napitek. Na primer rižev, ovseni, mandljev....

Gurmančka Gala lahko spremljate tudi na tudi na FB strani in Instagram-u