Kokosovi keksi s čokolado in borovnicami

Keksi iz kokosove moke s temno čokolado in gozdnimi borovnicami.

Rada pečem piškote. Take in drugačne. Polnjene z marmelado ali čisto navadne. Keksi so lahko odličen prigrizek in tudi darilo ob obisku, nekaj, kar prinesemo na piknik, praznovanje. Nekaj receptov najdete na tej povezavi.
Tokrat sem naredila kekse iz kokosove moke, kar pomeni, da so brez glutena in zato primerni tudi za tiste s celiakijo in za osebe, ki se prehranjujemo po načelu LCHF.

Za 35 keksov potrebujete
  • 100g masla
  • 4 jedilne žlice dmBio kokosove moke
  • 1/2 čajne žlice pecilnega praška
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlica dmBio vanilije v prahu
  • 2 jedilni žlici gozdnih borovnic
  • 2 jedilni žlici nadrobljene temne čokolade z 90% deležem kakava
Maslo stepite, da postane kremasto in počasi v maslo vmešajte vsako jajce posebej. 
Nato postopoma dodajajte dmBio razmaščeno kokosovo moko in pecilni prašek. Vmešajte še nadrobljeno čokolado in borovnice. Maso pregnetite z rokami.

S čajno žličko zajemajte maso in oblikujte kroglice v približno isti velikosti. Kroglice sploščite s pomočjo lopatice med dvema peki papirjema.
Kekse v prej ogreti pečici na 180°C pecite 15 minut. Ko dobijo zlatorjav rob, so pečeni.

Kokosove kekse s čokolado in borovnicami postrezite primerno ohlajene. V zaprti posodi in v hladilniku zdržijo najmanj 2 tedna. Seveda, če jih prej ne boste pojedli.

Pa dober tek!
NASVET!
  1. Linija dmBio ponuja izdelke, ki so brez dodanih konzervansov, barvil, ojačevalcev okusa in gensko spremenjenih organizmov. Izdelke dmBio najdete v vseh dm prodajalnah po Sloveniji.
  2. V kolikor čokolado izpustite, pecilni prašek pa nadomestite z vinskim kamnom, so kokosovi keksi primerni že za šestmesečne gurmančke. 

Gurmančka Gala lahko spremljate tudi na tudi na FB strani in Instagram-u