Sočni mandljevi mafini z jagodami

Super sočni in super slastni mafini iz mandljeve moke, polnjeni s svežimi jagodami ter potreseni s hrustljavimi mandljevimi lističi in chia semeni. 

Mafini brez glutena in brez dodanega sladkorja, ki so pripravljeni v manj kot eni minuti, po dvajsetih minutah pečenja pa boste že lahko uživali v njihovem božanskem okusu.

Ko me prešine ideja, je dovolj le 21 minut in na mizi imam nov recept. Slastne in sočne mafine iz mandljeve moke, v katerih najdeš ogromno koščkov osvežujočih jagod. Ker ne vsebujejo glutena in sladkorja, so primerni tudi za tiste gurmančke in gurmane, ki ne smejo uživati glutena ali pa se prehranjujejo po LCHF načelih.

Za 4 sočne mandljeve mafine z jagodami potrebujete:
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlica kokosovega
    masla
  • 1 zvrhana jedilna žlica kisle smetane
  • 1 jedilna žlica razmaščene mandljeve moke
  • 1 kavna žlička vinskega kamna
  • 1 kavna žlička cimeta
  • 4 nasekljane sveže jagode
  • mandljevi lističi in chia semena za posip
Jajce, stopljeno kokosovo maslo, kislo smetano in cimet z ročnim mešalnikom zmešajte v homogeno zmes. Nato postopoma, med mešanjem, masi dodajte še mandljevo razmaščeno moko in vinski kamen.

Jagode nasekljajte na manjše kocke in jih dodajte zmesi za mafine, premešajte in napolnite pekač. V kolikor imate silikonski pekač, ni potrebe po predhodnem dodajanju papirnatih srajčk. V primeru klasičnega, kovinskega pekača za mafine, pa modelčke obložite s peki papirjem ali papirnatimi srajčkami.

Modelčke napolnite z zmesjo. V vsak modelček gre približno zvrhana jedilna žlica zmesi. Po vrhu potresite mandljeve lističe in chia semena.

Pekač postavite v predhodno ogreto pečico in mafine na 180°C pecite 20 minut oziroma do zlatorjave barve.

Postrezite primerno ohlajene. Pa dober tek!
Že spremljate Gurmančka Gala na FB strani in Instagram-u?