Skutini LCHF keksi

Skutini keksi, brez glutena in jajc. Primerni za male gurmančke in LCHF navdušence.

Od vedno rada pečem kekse. Če pa je recept preprost in ne zahteva veliko časa, potem je to zame ena mala osebna zmaga.
In odkar se prehranjujem po LCHF načelih, preizkušam recepte, ki bi bili primerni tudi za ta način življenja.
Skutini LCHF keksi so pečeni v zgolj 10 minutah in ne zahtevajo veliko sestavin. Poleg tega pa so ravno prav mehki ter slasten posladek ob kavi.
Brez dodanega sladila so primerni za malčke po dopolnjenem devetem mesecu starosti.

Za 40 skutinih keksov potrebujete:
  • 125g masla
  • 125g domače skute(polnomastna, nesoljena, nesladkana)
  • 3 jedilne žlice dmBio mandljeve moke
  • 3 jedilne žlice dmBio kokosove moke
  • (po želji sladilo, sama sem dodala 1 jedilno žlico eritritola)
Maslo stopite in ga zmešajte s skuto in sladilom. 
Počasi med gnetenjem vmešajte še mandljevo in kokosovo moko.
Testo za pol ure postavite v hladilnik.

Nato z rokami oblikujte manjše kroglice in jih s pomočjo rok sploščite v okroglo ploskev
Skutine LCHF kekse v pečici na 180°C pecite 10 minut.

Postrezite primerno ohlajeno.
Pa dober tek!
NASVET!
  1. Ker keksi vsebujejo skuto, ta recept priporočam po dopolnjenem devetem mesecu starosti. Zakaj z uvajanjem mlečnih izdelkov počakajte do te starosti, si preberite v tej objavi.
  2. Linija dmBio ponuja izdelke, ki so brez dodanih konzervansov, barvil, ojačevalcev okusa in gensko spremenjenih organizmov. Izdelke dmBio najdete v vseh dm prodajalnah po Sloveniji.

Gurmančka Gala lahko spremljate tudi na tudi na FB strani in Instagram-u