Jogurtovi LCHF poljubčki z marmelado

Lahkotni, hrustljavi kokosovi poljubčki s sladko, borovničevo marmelado. Brez glutena, brez belega sladkorja in brez obresti. Vse po LCHF načelih.


Rada ustvarjam piškote. Kuhinja po njih omamno diši, ob kavi pa so nepogrešljivi priboljšek. Tokrat sem naredila jogurtove poljubčke z marmelado, ki ne zahteva kuhanja in ki je preprosto odličnega okusa.

Za 500 g jogurtovih poljubčkov potrebujete:
Borovnice zmiksajte z dvema jedilnima žlicama eritritola v prahu ter cimeta. Nato dodajte še konjak moko in miksajte 1 minuto. Nalijte v kozarček in pustite cca 1h, da se marmelada zgosti.
Marmelado lahko hranite v hladilniku in dodajte v grški jogurt, na LCH palačinke ali kruh. Namesto borovnic, lahko izberete katerokoli jagodičevje (jagode, maline, robide...)
Jajci zgnetite z maslom in grškim jogurtom. Počasi, med gnetenjem dodajajte kokosovo moko. Z rokami oblikujte kroglice, ki jih na pekaču preluknjajte z držalom kuhalnice, da nastane jamica. Jamico napolnite s prej narejeno marmelado. Ne skoparite s količino, več ko bo marmelade, boljši bodo poljubčki.

Jogurtove poljubčke v prej ogreti pečici na 200°C pecite 12 minut, da postanejo zlato rjavi. Ohlajene potresite z mletim eritritolom.

Pa dober tek!

NASVET!
  1. Konjak moko, kokosovo moko in eritritol je zagotovila spletna trgovina Pajs brez obresti. Izdelke v tem receptu in še mnogo drugih, lahko naročite na tej povezavi. 
  2. Eritritol je umetno sladilo, ki ga sama uporabljam občasno in zelo zmerno. Pri Galu ne. Sladkor pri otrocih lahko nadomestimo z nesegretim medom, ki je naravni antibiotik, z dodajanjem suhega in svežega sadja. Cimet in vanilija odlično osladita jedi, prav tako rožičeva moka. Težava pri umetnih sladilih je v tem, da telo umetna sladila zazna kot da smo jedli sladkor. Trebušna slinavka začne delovati in to v prazno, ker dejansko telo ni dobilo glukoze. Leta in leta obremenitve trebušne slinavke pa lahko privedejo do hudih bolezni. Gastroonokolog mojega očima je trebušno slinavko primerjal z mravljo. Dela, dela in dela, ko pa se izmuči, je konec. Sladkor v krvi naj ne bi tako kritični dvigovali kokosov sladkor, naravna stevia, lucuma in yacon.  http://manjauz.si/stevia-je-bolj-zdrava-res/