LCHF mini krofki

Kaj bi bil pust brez krofov? Le še en navaden dan v letu. Zato sem se odločila, da naredim slastne, puhaste krofke in to LCHF. Brez glutena in narejeni v manj kot 20 minutah.

Krofi so tradicionalna dobrota v času, ko se po ulicah sprehajajo takšne in drugačne maškare. A beli sladkor in pšenična moka sta živili, ki jih LCHF jedci pač ne uživamo, zato sem se odločila, da pripravim različico krofov, ki bodo sledili LCHF načelom prehranjevanja.

In uspeli so. Mehki, puhasti, sladki in slastni mini krofki. Narejeni v pičlih 20 minutah. Nobenega okusa po mandljih ali kokosu. Lahko bi jih napolnila z lchf marmelado, a tokrat sem jih pustila prazne, le posute z mletim eritritolom.
Recept za LCHF marmelado, najdeš na tej povezavi.
Božanski so, vam zagotavljam! 40 mini krofkov je zmanjkalo v manj kot eni uri.

Za 40 LCHF mini krofkov potrebujete:
Jajca stepite z 2 jedilnima žlicama eritritola v prahu, da narastejo. Dodajte cimet, naribano limonino lupino, kokosovo maslo in grški jogurt. Dobro premešajte. Nato med mešanjem postopoma dodajajte suhe sestavine - mandljevo, kokosovo in laneno moko ter pecilni. Dobili boste gosto zmes.

Z rokami oblikujte manjše kroglice, ki pa naj bodo približno v isti velikosti.

V posodi z višjim robom segrejte svinjsko mast. Mora jo biti za vsaj 4 prste, da bodo krofki lahko plavali. Ko se le ta stopi, s koncem kuhalnice preverite, če je dovolj vroča. Če se okoli kuhalnice začnejo nabirati mehurčki, je maščoba pripravljena za cvrtje.
Ne skrbite, uporaba svinjske masti ne bo vplivala na okus krofkov! V kolikor je mast nesoljena je tako, kot da bi miške pekli v navadnem sončničnem olju, le da je svinjska mast bistveno bolj zdrava in seveda primerna za LCHF navdušence.
V lonec položite kroglice, ki naj se med seboj ne dotikajo. Načeloma se krofki sami obračajo, če pa se kakšen ne bo hotel obrniti, mu pomagajte s penovko. Krofke pecite toliko časa, da postanejo zlatorjave barve. Nato jih s penovko poberite na krožnik, ki ste ga pokrili s servietom, da se krofki odcedijo.

Pečene krofke posipajte z mletim eritritolom. Če želite, jih lahko napolnete z lchf marmelado ali čokoladnim nadevom.

Pa dober tek!
NASVET!
  1. Zlato laneno moko, kokosovo moko in eritritol je zagotovila spletna trgovina Pajs brez obresti. Izdelke v tem receptu in še mnogo drugih, lahko naročite na tej povezavi. 
Že spremljate Gurmančka Gala na FB strani in Instagram-u?