Polenta s hruško in cimetom

Polenta s hruško in cimetom (200g) je nasitna jed, ki jo lahko pripravite za zajtrk ali malico. Če pa želite idejo uporabiti za večerni obrok pa polenti dodajte materino, adaptirano ali rastlinsko mleko. Za tokratni recept pripravite:
  • 2 jedilni žlici koruznega zdroba (instant polenta)
  • 1 srednje veliko hruško (100g)
  • 150ml vode
  • ščepec cimeta
Polento s hruško in cimetom lahko pripravite na 2 načina:
  1. 150ml vode zavrite in vanjo vmešajte 2 jedilni žlici koruznega zdroba. Med mešanjem kuhajte še tri minute. Hruško olupite in jo ukašite na steklenem strgalu. Hruškino kašico vmešajte v primerno ohlajeno polento ter potresite s ščepcem cimeta.
  2. Hruško olupite in narežite na majhne koščke ter skupaj z vodo (150ml) kuhajte pet minut. Nato dodajte še 2 jedilni žlici koruznega zdroba in med mešanjem kuhajte še tri minute. Kašico na koncu potresite s ščepcem cimeta in postrezite primerno ohlajeno. Če vaš malček ne sprejema koščkov, kašico dodatno spasirajte s paličnim mešalnikom.
Pa dober tek!

NASVET!
  1. Pri uvajanju goste hrane, je pomembno, da poskrbimo, da malček iz prehrane dobi dovolj železa, ki je ključnega pomena pri tvorbi hemoglobina, kar bomo omogočili, če bomo v brezmesne in mlečne jedi dodali vitamin C. Več o tem v tej objavi .
  2. Cimet čudovito popestri vsako jed, ki vključuje hruško ali jabolko in ji da posebno aromo. Sama ga v jedi Gurmančka Gala dodajam že od njegovega petega meseca starosti. Več o njem in njegovi uporabi pa si lahko preberete v tej objavi.
  3. Koruzni zdrob lahko nadomestite z zdrobo drugega žita (ajda, pšenica, pira..). Sama se ga naredila v verziji s  pšeničnim in pirinim zdrobom.