Pizza mafini

Klasična pizza tokrat v drugačni izvedbi. Prijazna za male želodčke in priročna za drobne prstke. 


Pizza mafine sem jedla že pri Bojanovi sestrični. Seveda z veliko soli, gobami in poli salamo. Za malčke seveda popolnoma neprimerno. Gurmančkov BLW izziv pa me je spodbudil, da to okusno jed prilagodim in pripravim na način, ki bo primeren tudi za najmlajše člane družine. Ker mi je od kosila ostalo še nekaj kosov pečenega piščanca, sem izkoristila priložnost in se lotila podviga.

Za 6 pizza mafinov potrebujete:
  • 125g moke
  • 1/6 kvasa (7g)
  • 1 dl vode
  • 1 čajno žlico olivnega olja
  • 0,75 dl paradižnikove mezge
  • 2 jedilni žlici nasekljanega piščančjega mesa (kuhanega ali pečenega)
  • 1 pest naribane ali nasekljane mocarele
  • pol čajne žlice bazilike
  • pol čajne žlice origana
Vodo ogrejte na telesno temperaturo, dodajte čajno žlico moke in vanjo nadrobite kvas. Za hitrejše vzhajanje lahko dodate za noževo konico sladkorja. Kvasec pustite vzhajati 20 minut.

Moki dodajte baziliko in origano. Dobro premešajte in v sredino naredite jamice. Dodajte olje ter med mešanjem počasi dolivajte kvasec. Pustite, da testo vzhaja pol ure.

Paradižnikovo mezgo vlijte k testu in dobro premešajte. Zmes bo postala tekoča, a brez skrbi. Kljub temu se bodo mafini lepo dignili in spekli. 

Testu dodajte nasekljano piščančje meso in mocarelo. 1 jedilno žlico mocarele pustite za konec.

Z jedilno žlico silikonske modelčke s testom napolnite do polovice. Mase je približno za 6 mafinov. Po vrhu potresite preostanek sira.

Pizza mafine v prej ogreti pečici na 180°C pecite 22 minut. Postrezite jih primerno ohlajene.

Pa dober tek!


NASVET!
  1.  Pizza mafine pecite v silikonskih modelčkih in nikakor v papirnatih, saj se testo na papir prime (preizkušeno).
  2. Pizza mafini so odlični tudi hladni, lahko jih vzamete na potep ali pa jih pripravite dan vnaprej. Vam pa ne obljubim, da bodo zdržali, hehe. Ker so tako dobri, so pri nam doma zmanjkali v nekaj minutah. 
Recept za pizza mafine je že deseti po vrsti v okviru Gurmančkovega BLW izziva. Več o njem in drugih receptih januarskega izziva, si lahko preberete v tej objavi. Gurmančku Galu pa lahko sledite tudi na FB strani in Instagram-u. 

Naslednji BLW recept vas na blogu čaka že v nedeljo 28.1.2018