Mandljeve palačinke

Ameriške palačinke, narejene iz brezglutenske mandljeve moke.


Vedno bolj postajajo popularne ameriške palačinke, ki so precej manjše in debelejše od klasičnih. Za tokratni recept Gurmančkovega BLW izziva sem se tako odločila, da jih naredim kar iz mandljeve moke.

Slednja je narejena iz mletih, razmaščenih mandljev in je odlična alternativa klasični beli pšenični moki. Ker pa ne vsebuje glutena, so palačinke dosti bolj drobljive, ko so tople. Ohlajene pa obdržijo svojo obliko, odlično pa se priležejo s sadnim, zelenjavnim ali kakšnim drugim nadevom.


Za 4 mandljeve palačinke potrebujete:
  • 1 kavno žličko dmBio vanilije v prahu
  • 1 jajce
  • 3 žlice dmBio mandljeve moke
  • 2 dl dmBio mandljevega napitka
  • 1 kavno žličko sode bikarbone
  • 1 kavno žličko dmBio kokosovega masla
V mikrovalovni ali na sobni temperaturi stopite dmBio kokosovo maslo.

Stepite jajce, dodajte sodo bikarbono ter vanilijo v prahu. Dobro premešajte, dodajte kokosovo maslo in postopoma, med mešanjem dodajajte mandljevo moko. Zmes za palačinke pustite počivati 10 minut.

Pripravite ponev za palačinke (ali tako, ki ne potrebuje maščobe). Ponev zelo dobro pregrejte.

V ponev vlijte 1 majhno zajemalko mase za palačinke. Ponev ne obračajte, ampak pustite, da se masa sama razporedi.

Palačinko pecite 2-3 minute na eni strani. Ko vidite, da se je zunanja stran palačinke posušila, jo previdno obrnite. Palačinko na drugi strani pecite še dobro minuto.

Ko so vse palačinke pečene, jih premažite z malčku najljubšim nadevom.

Pa dober tek!

Gurmančku Galu lahko sledite tudi na FB strani in Instagram-u. Vesela bom vaše podpore in komentarjev.

Naslednji BLW recept vas na blogu čaka že v četrtek 25.1.2018