Piščanec z bučnim pirejem

Piščanec z bučnim pirejem je odlična izbira tudi za prvi mesni obrok vašega otročka.
Perutnina se namreč priporoča za prvo uvajanje mesnih izdelkov, saj je lahko prebavljiva.

Za 250g obroka potrebujete:
  • 2 pesti hokaido buče (120g)
  • 1 večji krompir (100g)
  • 1 manjši piščančji file (50g)
  • 1 čajno žličko 100%, hladno stiskanega olja
Bučo in krompir olupite, narežite na manjše koščke ter skupaj s piščančjim filejem kuhajte na sopari ali v soparniku 25 minut.
Ko je krompir mehak, ga skupaj z bučo pretlačite in dodajte čajno žlico kvalitetnega olja. Piščančji file na drobno nasekljajte in ponudite poleg bučnega pireja. 
Pa dober tek!
NASVET!
  1. Če vaš malček lažje sprejema pasirane kašice, lahko vse sestavine spasirate v okusno mesno-zelenjavno kašico.
  2. Dodajanje 100%, hladno stiskanega olja je potrebno iz razloga, ker s tem obrok obogatimo z nenasičenimi maščobnimi kislinami skupine omega 3 in omega 6. Količino dodanega olja povečajte za četrtino čajne žličke, v kolikor vaš malček prepočasi pridobiva na telesni teži.
  3. Namesto piščančjih prsi lahko uporabite tudi drugo vrsto mesa, bodite pa pozorni, da je meso pusto. Lahko izberete žrebičkovino, kunčevino, govedino, teletino...