- pol kozarčka domače baby jabolčne kašice (100ml) ali 1 srednje veliko jabolko (100g)
- 1 srednje velik kaki (70g)
- 2 jedilni žlici prosenih kosmičev
- 150ml vode
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjS7XMpoF71Ywcfc3cqd0_szH2ZVWvRPaF6VMq-wxaouVYN4fhC9S47SCs5RytCpmTez2p3JUtfuRCqtXkOUByKHTZHROjFWmJ4KDqDUTacBQZ7wiYDmjPavCTcUp_Bkv-Ja1Y1GtXRdNg/s320/20161119_081006.jpg)
Vodo zavrite in vanjo zakuhajte 2 jedilni žlici prosenih kosmičev. Med mešanjem kuhajte še 3 minute. Medtem, ko se kosmiči ohlajajo, kaki olupite in ga ukašite na steklenem strgalu. Če boste uporabili sveže jabolko, isti postopek ponovite z njim. Nato h kosmičem vmešajte kakijevo in jabolčno kašico. Jaz sem uporabila domačo baby kašico z okusom jabolka, saj sem imela za porabiti še pol kozarčka.
Pa dober tek!
NASVET!
- Z dodajanjem svežega oziroma surovega sadja, boste poskrbeli za dnevni vnos vitamina C ter s tem tudi za boljšo absorpcijo železa iz malčkove prehrane. Več o tem v tej objavi .
- Ker imam na zalogi veliko kozarčkov domačih baby kašic, ki sem jih pripravila tako iz sadja kot tudi iz zelenjave, jih velikokrat vključim v obroke Gurmančka Gala. Kako lahko tudi vi pripravite domače baby kašice pa si preberite v tej objavi.