Vanilijeva baby kašica

Jesen je čas, ko se vrtički in sadovnjaki praznijo, shrambe pa polnijo z domačimi dobrotami - jabolka, hruške, korenje, buče takšne in drugače. Polno vsega dobrega, zdravega, okusnega, predvsem pa domačega.

Lansko leto ta čas sem bila ravno v akciji kuhanja Domačih baby kašic, ki so okusna, predvsem pa zdrava alternativa kupljenim kašicam. Kako si jih lahko pripravite tudi vi, da bodo v hladni shrambi počakale na prve grižljajčke vašega malčka, pa si lahko preberete v tej objavi. 

Za včerajšnjo oddajo Dan. na Planet TV pa sem ustvarila še en prav poseben okus Domačih baby kašic, ki me je popolnoma navdušil. Domača jabolka z našega sadovnjaka, hokaido buča z maminega vrta in vanilija so pričarale čudovit okus, ki bo zagotovo navdušil male gurmančke in gurmančice.

Vanilijevo baby kašico lahko pripravite samo za en obrok, lahko pa naredite večjo količino, ki bo s pravilnim konzerviranjem v priročnih steklenih kozarčkih v shrambi zdržala tudi eno leto.

Tokrat je recept napisan za en gurmančkov obrok.

Za 200 mililitrski kozarček potrebujete:

  • 1 pest olupljene in narezane hokaido buče
  • 1,5 pesti olupljenih in narezanih jabolk
  • ščepec vanilije v prahu
Hokaido bučo in jabolka soparite do 10 minut. Ali so sestavine kuhane in mehke, boste najlažje preverili z vilico. Jaz sem bučo in jabolka soparila kar na cedilu, ki sem ga pokrila s pokrovko.
Kuhano bučo in jabolka nato dodobra zmiksajte s paličnim mešalnikom in dodajte ščepec vanilije v prahu ter premešajte. Kašico postrezite v posodici ali pa z njo napolnite vroč kozarček (ogret na 70°C), ga zaprite ter za minutko obrnite na 'glavo'. Kozarček naj se, pokrit s kuhinjsko krpo, počasi ohlaja na sobni temperaturi. Tako pripravljena kašica je odlična za malico, hitra rešitev, ko smo v stiski s časom ali obrok na poti za našega malčka.

Pa dober tek!