Morska rižota

Današnja kombinacija se je izkazala za zmagovalno in povem vam, da je bil okus kašice res fenomenalen. Sama sem od vedno navdušena nad morskimi dobrotami in vesela sem, da tudi moj mali gurmanček z zadovoljstvom prazni krožnik z ribjimi jedmi. Komaj čakam, da bo lahko začel uživati v vseh sadežih in dobrotah širnega morja.

Za pripravo današnjega kosila (250g) potrebujete:
  • 2 pesti koromača (100g)
  • 1 jedilno žlico riža
  • mali file lososa (50g)
  • 200ml vode
  • 1 čajno žlico 100%, hladno stiskanega olja

Koromač narežite na majhne koščke in ga skupaj z rižem kuhajte 20 minut v 200ml vode. Nato dodajte file lososa, ki ste mu odstranili kožo in kuhajte še 7 minut. Sestavine pretlačite z vilico in dodajte čajno žlico 100%, hladno stiskanega olja. Jaz sem izbrala olivno. Postrezite primerno ohlajeno.
Pa dober tek!


NASVET!
  1. Losos je bogat z omega 3 maščobnimi kislinami, zato je idealen za malčkove prve ribje jedi. Gurmanček Gal ga je tokrat jedel že drugič. Njegovo prvo srečanje z lososom pa je bil Mornarčkov pire
  2. Koromač je vir vitaminov (vsebuje vitamin C, E, provitamin A, betakaroten), mineralov (železo, magnezij, kalcij, kalij) in vlaknin. Vsebuje veliko folne kisline ter je odličen pomočnik pri vzdrževanju zdravega imunskega sistema. 
  3. Dodajanje 100%, hladno stiskanega olja je potrebno iz razloga, ker s tem obrok obogatimo z nenasičenimi maščobnimi kislinami skupine omega 3 in omega 6. Količino dodanega olja povečajte za četrtino čajne žličke, v kolikor vaš malček prepočasi pridobiva na telesni teži.