Kašica iz rdeče pese, kolerabe in avokada

Kombinacija teh treh živil je prava zakladnica zdravja, saj:

  1. Rdeča pesa vsebuje visoke koncentracije železa, kalija in folne kisline. Je odlična izbira, kadar ima malček težave z odvajanjem blata, saj zaradi visoke vsebnosti topnih vlaknin pomaga pri odpravljanju zaprtja.
  2. Kakor rdeča pesa tudi koleraba pomaga pri zaprtju. Poleg tega je bogata s C vitaminom (vsebuje ga več kot limona), železom in kalijem. Zaradi vsebnosti fitokemikalij ščiti pred rakom prostate, dojk in debelega črevesja. Poleg tega uživanje kolerabe zmanjšuje stres, daje energijo in izboljšuje razpoloženje. 
  3. Zmagovalec med temi tremi živili pa je zagotovo avokado. Sadež je bogat z vitamini (A, B, C, E in K), minerali (baker, železo, fosfor, magnezij in kalij), s prehranskimi vlakninami, beljakovinami in fitokemikalijami. Poleg tega pa je vir nenasičenih maščob, zato je odličen nadomestek oljem, ki jih moramo dodajati v malčkove obroke. 
Za približno 270g obroka potrebujete:
  • 1 manjšo rdečo peso (50g)
  • 2 pesti podzemne kolerabe (150g)
  • 30ml adaptiranega mleka
  • 1 zvrhana čajna žlica zrelega avokada
Rdečo peso in kolerabo olupite ter narezano na majhne kocke kuhajte na sopari ali v soparniku 20 minut. Nato vse sestavine pretlačite in vmešajte adaptirano mleko, da nastane zmes podobna pireju. Na koncu dodajte še 1 zvrhano čajno žlico avokadove sredice.
Pa dober tek!