Sadne ploščice

Slasten prigrizek iz samo 4 sestavin, pripravljen v manj kot 15 minutah. Brez glutena, veganski in brez dodanega sladkorja.

Sadne ploščice so primerne za vmesen grižljajček, obrok na poti ali za takrat, ko nam zmanjka energije in iščemo zdravo različico energijskih ploščic. 

Že dolgo časa sem se poigravala z idejo, da naredim sadne ploščice, ki bodo okusne, a hkrati enostavne za pripravo in primerne tudi za najmlajše člane družine.

Zato sem izbrala sestavine, ki jih lahko uporabite že na samem začetku uvajanja goste hrane in ko malčki že obvladajo koščke.

Za 5 sadnih ploščic potrebujete:
  • 5 jedilnih žlic dmBio ekspandirane kvinoje
  • 1 manjšo banano
  • 2 jedilni žlici dmBio rozin
  • 2 dmBio suhi slivi
Banano olupite in spasirajte. Spasirani banani vmešajte ekspandirano kvinojo, rozine in nasekljani suhi slivi. Vse sestavine dobro premešajte.

Z jedilno žlico zmes položite na peki papir, da dobite 5 kupčkov. Z žlico jih malo pogladite, da dobite ploščice.

Sadne ploščice v predhodno ogreti pečici na 180°C pecite 10 minut. 

Ko dobijo zlatorjavo barvo, jih vzemite iz pečice in pustite na sobni temperaturi, da se ohladijo in strdijo. Postrezite ob jogurtu, Gurmančkovem kompotu ali samostojno. 

Pa dober tek!

NASVET!
  1. Linija dmBio ponuja izdelke, ki so brez dodanih konzervansov, barvil, ojačevalcev okusa in gensko spremenjenih organizmov. Sploh pri nakupu suhega sadja, med katero spadajo tudi rozine in suhe slive, je zelo pomembno, da smo pozorni na deklaracije pred samim nakupom. Izdelke dmBio najdete v vseh dm prodajalnah po Sloveniji.
  2. Namesto rozin in suhih sluv lahko uporabite katerokoli drugo suho sadje ali oreščke. 

Gurmančka Gala lahko spremljate tudi na tudi na FB strani in Instagram-u