Tokrat sem stročnice vključila v enolončnico in sicer sem pripravila okusen obrok iz kisle repe, fižola in krompirja.
Kisla repa je bogata z balastnimi snovmi, beljakovinami in ogljikovimi hidrati. Je vir kalcija, natrija, kalija, magnezija, železa in fosforja, v njej pa najdemo tudi vitamine B1, B2, B3 in vitamin C.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_V2B205SFFw5QXQeA_sdEEJAo-Ej9nk7eOXAHcl8OC6InNWYj6SrC0TBE29fgS0lyeW_24a3hR_386Ggc2gW9o-bHNQamHHqmlY34IxaoyfNWbeHZ_Isgohl5PwJdeX1bFDVRYD9-VHI/s200/20170224_110738.jpg)
- 2 jedilni žlici kuhanega fižola
- 1 srednje velik krompir (100g)
- 1 pest kisle repe (50g)
- vodo
- ščepec Kotanyi kumine
- čajno žličko 100%, hladno stiskanega olja
Pa dober tek!
NASVET!
- Dodajanje 100%, hladno stiskanega olja je potrebno iz razloga, ker s tem obrok obogatimo z nenasičenimi maščobnimi kislinami skupine omega 3 in omega 6. Količino dodanega olja povečajte za četrtino čajne žličke, v kolikor vaš malček prepočasi pridobiva na telesni teži.
- Kisla repa ima kar velike kose, zato sem jo jaz za Gurmančka Gala spasirala s paličnim mešalnikom.
- Kumino jaz dodam v mlado in kislo zelje ter repo, saj tako preprečim morebitno napenjanje. Kotanyi kumino lahko dobite v mleti obliki ali v zrnju, obe pa sta primerni že od samega začetka uvajanja.Več o kumini pa v tej objavi.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQiBxpqKChRhsiuzl83ueKZR9jEEqtPUt_hu7cxJIk4SyYvErBlQUR_mOCElDDRwvQfCwhtH8dgFF0fEnzwX1GPajmtxuK-JSfOTEaWaZhBDo4EdrwIt6Vdp-7lciq3bnW0zxjUSesWIQ/s200/20170224_115644.jpg)
- 4 srednje velike krompirje (400g)
- 400g kisle repe
- 200g kuhanega fižola
Postopek je isti, le da si preostali člani družine enolončnico začinite na krožniku :)