Grški jogurt s toplo rozinovo omako in jabolčno kašico

Grški jogurt je edini mlečni izdelek, ki ga Gurmanček Gal poje in zraven ne dela zanimivih mimik. Skuta in kozji jogurt sta mu očitno predstavljala tako zelo neužitno jed, da so se njegova usta skremžila na vse štiri konce. Jaz pa seveda v huronski smeh.
Tako da sedaj je na našem jedilniku popoldne največkrat grški jogurt z razčičnimi sadnimi kombinacijami. Tako sva preizkusila že brusnični jogurt in jogurt s kakijevo kašico.
Tokrat pa sem se odločila, da preizkusim grški jogurt v kombinaciji z domačo jabolčno kašico, rozinami in cimetom.

Za približno 150g obroka potrebujete:

  • 2 zvrhani jedilni žlici grškega jogurta (100g)
  • 2 čajni žlici rozin
  • 2 jedilni žlici domače baby kašice z okusom jabolka (recept)
  • ščepec cimeta
  • 50ml vode
Vodi dodajte rozine in zavrite in pustite vreti 3 minute. Rozine skupaj z vodo spasirajte s paličnim mešalnikom. V posodico dodajte jogurt in jabolčno kašico ter prelijte s toplo rozinovo omako. Za konec potresite še s ščepcem cimeta.
Pa dober tek! 

NASVET!

  1. Cimet je del prehrane Gurmančka Gala že od njegovega petega meseca starosti. Več o cimetu in drugih začimbah v prehrani malčkov pa v tej objavi.
  2. Grški jogurt je zaradi svoje priprave izjemno bogat z beljakovinami, a ima ravno zaradi tega nizko vsebnost ogljikovih hidratov. Je lažje prebavljiv od navadnega jogurta, vsebuje dvakrat več proteinov in je primeren tudi za osebe z laktozno netoleranco.