Borovničev sladoled

Veganski sladoled iz kokosovega mleka, borovnic in z aromo vanilije. Odlična osvežitev v poletnih mesecih. Za male in velike gurmane. 


Poletje mi je prineslo nov izziv.

Narediti sladoled, ki bo brez dodanega sladkorja in veganski. Torej primeren tudi za najmlajše gurmančke, da si pohladijo vročične glave ali olajšajo razbolele dlesni ob izraščanju zobkov.

Lahko bi preprosto zamrznila banano in jo nato spasirala. A želela sem, da bo ravno tako kremast, kakor tisti, ki ga v kornete po kepicah dajejo slaščičarji na morskih promenadah.

In uspelo mi je!

Kremast, puhast in polnega okusa kakor vsak drugi sladoled. Preprosto odličen!

Za dve večji kepici borovničevega sladoleda potrebujete:

  • 400ml dmBio kokosovega mleka
  • 100g borovnic (svežih ali zamrznjenih)
  • 1 kavna žlička dmBio vanilije
Ohlajeno kokosovo mleko prelijte v posodo za stepanje. 

Dodajte vanilijo in borovnice. Z mešalnikom dobro premešajte, da dobite kremasto strukturo.

Zmes prelijte v sladoledomat (posoda sladoledomata naj bo v zamrzovalni skrinji cca 6 ur) in borovničev sladoled mešajte 30 minut. Ko postane gost in kremast, ga postrezite.

Pa dober tek!

Nasvet!
  1. Namesto borovnic lahko uporabite katerokoli sadje. Če želite, lahko sladoledu dodate tudi grobo narezane oreščke in med za dodatno sladkobo.
  2. Po dopolnjenem 9.mesecu, lahko del kokosovega mleka nadomestite s sladko smetano.
  3. V kolikor sladoledomata nimate, borovničevo zmes za pol ure postavite v zamrzovalno skrinjo. Po pol ure jo ponovno premešajte. To ponavljajte vsaj 3 ure oziroma toliko časa, da dobite željeno kremasto strukturo. 

Gurmančka Gala lahko spremljate tudi na tudi na FB strani in Instagram-u.