Bučni pire

Bučni pire je brez dodanega origana idealen že za prve korake v svet uvajanja goste prehrane. Zaradi uporabe muškatne buče in sladkega krompirja pa bo vaš malček zagotovo navdušen nad prvimi grižljajčki.
Za 270g obroka potrebujete:

  • 2 pesti muškatne buče (150g)
  • 2 pesti sladkega krompirja (150g)
  • 60ml adaptiranega mleka
  • 1 čajno žlico 100%, hladno stiskanega olja
  • ščepec origana
Na koščke narezani buči in sladkemu krompirju dodajte ščepec origana in na sopari ali soparniku kuhajte 20 minut. Ko je krompir kuhan, vse sestavine pretlačite. V kašico postopoma dodajajte 60ml adaptiranega mleka in čajno žlico kvalitetnega olja, da nastane kremasta zmes. Postrezite primerno ohlajeno.
Pa dober tek!

NASVET!
  1. Dodajanje 100%, hladno stiskanega olja je potrebno iz razloga, ker s tem obrok obogatimo z nenasičenimi maščobnimi kislinami skupine omega 3 in omega 6. Količino dodanega olja povečajte za četrtino čajne žličke, v kolikor vaš malček prepočasi pridobiva na telesni teži.
  2. Pri sedmih mesecih lahko za popestritev, v malčkove obroke dodamo origano, ki je še posebej primeren za kašice iz krompirja, bučk in špinače. Več o njem v tej objavi.
  3. Sladki krompir je izredno zdravo živilo, saj vsebuje ogromno prehranskih vlaknin, veliko antioksidantov ter je bogat vir ogljikovih hidratov. V njem pa najdemo tudi vitamine B6, C, D, ter karotenoide in minerale (železo, magnezij, kalij).
  4. Pri uvajanju goste hrane je pomembno, da poskrbimo, da malček iz prehrane dobi dovolj železa, ki je ključnega pomena pri tvorbi hemoglobina, kar bomo omogočili, če bomo v brezmesne jedi dodali vitamin C. Več o tem v tej objavi. Galu sem zato na steklenem strgalu ukašila manjše jabolko ter kašici dodala 50 ml prekuhane mrzle vode. Tako pripravljen svež jabolčnik sem mu ponudila ob bučnem pireju.

Ni komentarjev:

Objavite komentar