Hruška s proseno kašo in riževimi kosmiči

Za sladek začetek dneva potrebujete (cca 200g)
  • 1 hruško (jaz sem izbrala sladko viljamovko)
  • 1 jedilno žlico riževih kosmičev
  • 1 jedilno žlico prosene kaše
  • 150 ml vode
Hruško olupite in narežite na majhne kocke ter jo skupaj s proseno kašo kuhajte približno 15-20 min oziroma toliko časa, da kaša postane mehka. Na koncu vmešajte še riževe kosmiče.

Pa dober tek!



NASVET!
  1. Predlagam, da izberete sladko vrsto hrušk in da je le-ta bolj zrela. Tako se bo med kuhanjem kar sama ukašila in vam ne bo treba pasirat. Jaz sem izbrala domačo viljamovko, ki je zelo sladka in jo je Gal prav z veseljem pojedel za zajtrk.
  2. Riževe kosmiče lahko kupite v vseh večjih in bolje založenih trgovinah in drogerijah. Sama kupujem riževe kosmiče znamke Milupa, ki so brez dodanega adaptiranega mleka.
  3. V kolikor bo kašica preredka, dodajte več riževih kosmičev, ki se super obnesejo za zgoščevanje jedi - ne le sadnih, tudi zelenjavnih, mesno-zelenjavnih idr.
  4. Namesto prosene kaše, lahko uporabite katerokoli kašo (ajdova, ipd.).
  5. Pri uvajanju goste hrane, je pomembno, da poskrbimo, da malček iz prehrane dobi dovolj železa, ki je ključnega pomena pri tvorbi hemoglobina. Več o tem v tej objavi 

Ni komentarjev:

Objavite komentar