Zelenjavno-pirina polenta

Za pripravo (cca 200g) zelenjavno-pirine polente potrebujete:
 • 2 jedilni žlici pirinega zdroba
 • 1 korenček (50g)
 • 3 cvetovi cvetače (30g)
 • 2 cvetova brokolija (20g)
 • 1/4 manjšega jabolka (20g)
 • 150 ml vode
 • 1 čajno žličko 100%, hladno stiskanega olja
Korenček, cvetačo, brokoli in jabolko narežite na manjše koščke in  kuhajte v vodi 20 minut oziroma toliko časa, dokler se korenček popolnoma ne zmehča. Nato v zelenjavo vmešajte 2 jedilni žlici pirinega zdroba. Med mešanjem kuhajte še 3 minute. Spasirajte. Na koncu jedi dodajte še 1 čajno žličko olja. Sama sem izbrala 100%, hladno stiskano repično olje.

Pa dober tek!


NASVET!
 1. Pri uvajanju goste hrane, je pomembno, da poskrbimo, da malček iz prehrane dobi dovolj železa, ki je ključnega pomena pri tvorbi hemoglobina, kar bomo omogočili, če bomo v brezmesne jedi dodali vitamin C. Več o tem v tej objavi 
 2. Namesto pirinega zdroba lahko izberete tudi zdrob iz kakšnega drugega žita, na primer iz pšenice, ajde, koruze...
 3. Jed ima zaradi korenčka in jabolka sladko noto, kar je zagotovo dobrodošlo za naše malčke. Gal je tako prvič, odkar uvajava gosto hrano,  pojedel 150g in pred popoldanskim počitkom zavrnil mleko.  
 4. Dodajanje 100%, hladno stiskanega olja je potrebno iz razloga, ker s tem obrok obogatimo z nenasičenimi maščobnimi kislinami skupine omega 3 in omega 6. Količino dodanega olja povečajte za četrtino čajne žličke, v kolikor vaš malček prepočasi pridobiva na telesni teži.
KAJ PA OSTALI DRUŽINSKI ČLANI?
Zelenjavno-pirino polento lahko pripravite za celotno družino. In sicer predlagam, da polento pripravite kot prilogo k na primer golažu iz lisičk, piščancu v smetanovi omaki, govejim zrezkom v naravni omaki...Izbira je vaša! :) 

Ni komentarjev:

Objavite komentar