Orehova rolada z gozdnimi sadeži

Orehova rolada z gozdnimi sadeži bo popestrila mrzle, deževne jesenske dni. Enostavna, slastna, sočna in brezgrešna sladica, bo navdušila vse, tudi tiste, ki se sladkate izključno z LCHF pregrehami.

Ta rolada brez glutena in dodanega belega sladkorja bo narejena v zgolj 30 minutah, z njo pa boste navdušili tudi bolj zahtevne sladokusce. Lahek biskvit in sočna, rahlo kiselkasta krema bosta poskrbela za čudovito harmonijo okusov.

Za orehovo rolado z gozdnimi sadeži potrebujete:
  • 3 jajca
  • 4 zvrhane jedilne žlice mletih orehov ali mandljev
  • 150g pasirane skute
  • 100g kisle smetane
  • 100g zmrznjenih gozdnih sadežev
  • 4 jedilne žlice grobe
    kokosove moke
  • kavna žlička pecilnega praška
  • kavna žlička cimeta
  • 2 jedilni žlici vode
Rumenjake in beljake ločite in iz beljakov stepite trd sneg. Rumenjake penasto umešajte. Med mešanjem postopoma dodajajte mlete orehe ter pecilni prašek. Ko se vse skupaj dobro poveže, z ročno metlico počasi vmešajte beljakov sneg, da dobite puhasto zmes. Biskvit enakomerno vlijte na peki papir. Testo naj bo čimbolj enakomerno in tanko razporejeno po pekaču. V pečici na 200°C biskvit pecite 10 minut. Pečen biskvit zrolajte v "potico" in pustite, da se popolnoma ohladi.

Ta čas pripravite nadev. Gozdnim sadežem dodajte 2 jedilni žlici vode in cimet. Zavrite ter spasirajte s paličnim mešalnikom. Pustite, da se ohladi.
Skuto in kislo smetano skupaj s prelivom iz gozdnih sadežev zmešajte v homogeno zmes. Dodajte še kokosovo moko ter premešajte.

Biskvit raztegnite in ga premažite z nadevom. Rolado ponovno počasi in previdno zavijte. V hladilniku naj počiva pol ure, nato jo postrežite, narezano na 1cm debele kolobarje.
Pa dober tek!

Gurmančka Gala lahko spremljate tudi na tudi na FB strani in Instagram-u.

2 komentarja:

  1. Živjo, ali lahko namesto eritritola uporabimo navaden sladkor ali pa sladkobo dodamo s čim drugim? Koliko sladkorja bi bilo potrebno dati, da ne bi bilo presladko? Hvala! Izgleda super recept :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. V biskvitu ga lahko nadomestite z navadnim sladkorje, 1 jedilna žlica bo dovolj. V kremo pa dajte med.
      Naj vam tekne 😁

      Izbriši