Gurmančkov mesno-zelenjavni polpet s pire krompirjem, korenčkom in grška pomaka

Čufti v paradižnikovi omaki. Vsak jih pozna, kajne? Po navadi v kombinaciji s pire krompirjem. A tokrat sem se odločila, da Gurmančkove mesno-zelenjavne polpete pripravim malo drugače.

Za 200g obroka potrebujete:

  • 1 Gurmančkov mesno-zelenjavni polpet (50g) - recept
  • 1 srednje velik krompir (100g)
  • 1 srednje velik korenček (100g)
  • 1 jedilno žlico grškega jogurta
  • 1 čajno žličko 100%, hladno stiskanega olja
  • 30ml adaptiranega (ali materinega) mleka
Krompir olupite in narežite na manjše kose. 1/3 korenčka naribajte, preostanek pa narežite na pomfriju podobne velike in dolge kose. Krompir in korenje kuhajte na sopari 25 minut. Če ste polpet vzeli iz skrinje, tudi slednjega na sopari skupaj z zelenjavo dobro pregrejte. Ta čas v jedilno žlico grškega jogurta vmešajte nariban korenček. Ko je krompir kuhan, ga pretlačite, dodajte čajno žličko kvalitetnega olja ter 30ml adaptiranega mleka in dobro premešajte. Pire krompir postrezite ob korenčkovih palčkah in Gurmančkovi polpeti z grško pomako.
Pa dober tek!
NASVET!
  1. Dodajanje 100%, hladno stiskanega olja je potrebno iz razloga, ker s tem obrok obogatimo z nenasičenimi maščobnimi kislinami skupine omega 3 in omega 6. Količino dodanega olja povečajte za četrtino čajne žličke, v kolikor vaš malček prepočasi pridobiva na telesni teži.
  2. Tokratno kosilo je bolj ali manj pripravljeno po BLW metodi. BLW metoda nas vabi k temu, da malčku ponudimo "finger-food" in mu s tem omogočimo, da hrano raziskuje sam, s prijemanjem hrane, okušanjem, spoznava barve, vonj, obliko in teksturo hrane. Pri tej metodi morate biti pripravljeni, da bo kar nekaj hrane pristalo na tleh in na vašem malčku, a je njegovo veselje ob okušanju in packanju neprecenljivo. Več o Baby Led Weaning metodi si lahko preberete na Facebook-u ali tu. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar