Prosena kaša s kakijem

Ta teden sem v obroke Gurmančka Gala velikokrat vključila kaki, saj je slednji sezonsko sadje in se mi zdi prav, da kolikor je le mogoče, v prehrano naših malčkov vključujemo sezonsko sadje in zelenjavo.

Za tokratni zajtrk sem kaki kombinirala s proseno kašo. Slednja je kakor kvinoja (ki sem jo prejšnji dan pripravila za gurmančka Gala) prav tako brez glutena in primerna že na samem začetku uvajanja goste prehrane. Proso blagodejno vpliva na prebavo, ureja črevesno floro in pospešuje odvajanje odvečne vode in strupov iz telesa.. Poleg tega zaradi vsebnosti silicijeve kisline, pripomore k lepšemu izgledu naše kože ter pomaga, da so naši lasje, zobje in nohti močnejši.

Za 250g obroka potrebujete:

  • 1 manjši kaki (150g)
  • 1 jedilno žlico prosene kaše
  • 150ml vode
V vodi proseno kašo kuhajte 15 minut in jo nato pokrito pustite še 5 minut. Kaki olupite in ga ukašite na steklenem strgalu, lahko pa si pomagate tudi s paličnim mešalnikom. Kakijevi kašici vmešajte proseno kašo ter postrezite.
Pa dober tek!
 NASVET!

  1. S tem, ko v kašico dodamo surov, ukašen kaki poskrbimo za vnos vitamina C in s tem tudi za absorpcijo železa. Več o tem v tej objavi.
  2. Proseno kašo s kakijem lahko pripravite za zajtrk ali malico.

Ni komentarjev:

Objavite komentar