Koruzni rezančki s hokaido omako

Za pripravo koruznih rezančkov s hokaido bučko potrebujete :
  • 100g hokaido buče
  • 1 jedilno žlico koruznih rezančkov
  • 1 čajno žličko olivnega olja
Hokaido bučo narežite na koščke in jo v vodi skuhajte do mehkega. Ko je kuhana, jo odcedite. Vodo, v kateri ste kuhali bučo, ne zavrzite, ampak jo uporabite še za zakuho rezančkov.  Le-te skuhajte do mehkega, ravnajte se po času kuhanja, ki je zapisan na embalaži ali po svojem okusu. Sama med kuhanjem večkrat preverim, ali so testenine že pripravljene ali pa je potrebno še par minutk kuhanja.
Med kuhanjem rezančkov koščke hokaido buče spasirajte s paličnim mešalnikom in ji dodajte 1 čajno žličko olja. Olje naj bo 100% in hladno stiskano. Jaz sem uporabila olivno olje.
Ko so rezančki gotovi, hokaido omako prelijte čez rezančke.

Pa dober tek!







NASVET!
  1. Če vaš malček še ni dobil prvih zobkov, vam priporočam, da rezančke skupaj z omako malo pretlačite. Galu sem sprva ponudila nepretlačeno, a ker je imel kar nekaj težav s požiranjem rezančkov, sem nato vse skupaj zmešala in z vilico malo pretlačila. 
  2. Dodajanje 100%, hladno stiskanega olja je potrebno iz razloga, ker s tem obrok obogatimo z nenasičenimi maščobnimi kislinami skupine omega 3 in omega 6. Količino dodanega olja povečajte za četrtino čajne žličke, v kolikor vaš malček prepočasi pridobiva na telesni teži.
  3. Če že uvajate jajčka in gluten, lahko namesto koruznih rezančkov uporabite katerekoli testenine. Predlagam predvsem jušne testenine, saj so manjše in tako, vsaj zame, primernejše za prva spoznavanja z gosto hrano. Tako se super obnesejo zvezdice, rižek, šibioti...
  4. H kosilu malčku ponudite čaj iz kumine in jabolk. Sok iz jabolk zaradi vitamina C pomaga, da se iz hrane v telo lažje in boljše izloča železo. Več o tem v tej objavi 

Ni komentarjev:

Objavite komentar