Veganski arašidov sladoled

Izjemno hitro narejen veganski sladoled iz le dveh sestavin. Kremastega in polnega okusa, a brez dodanega sladkorja, mleka in mlečnih izdelkov.

Pri nas doma obožujemo sladoled, naj si bo poletje ali zima. Dokler je bil očim še med nami, je bila tradicija, da smo si po nedeljskem kosilu vedno, ampak vedno privoščili Planico. Še zdaj se spomnim okusa tega odličnega sladoleda. A bodimo iskreni, delež sladkorja in dodatkov v teh sladoledih ni zanemarljiv, zato z veseljem raziskujem doma narejene sladolede, ki so polnega okusa ter obenem zdravi.
Sladoled, recept za katerega boste izvedeli v naslednjih vrsticah je:
✔veganski (brez mleka in mlečnih izdelkov in brez jajc)
✔ brez glutena
✔brez dodanega sladkorja
Nekaj časa nazaj sem tako že objavila recept za sladoled (poglej si ga na tej povezavi), velika zaloga arašidovega masla na polici v shrambi pa me je napeljala na idejo, da ga poskusim uporabiti še za pripravo domačega sladoleda.

 Za približno pol litra domačega arašidovega sladoleda potrebujete:
  • 3 večje banane
  • 190 g 100% arašidovega masla
Banane olupite, narežite na kolobarje ter zamrznite za približno eno uro in pol.
Nato zamrznjenim bananam dodajte arašidovo maslo ter vse skupaj zmiksajte s pomočjo paličnega mešalnika ali blenderja. Miksajte toliko časa, da dobite kremasto in homogeno zmes.
Arašidov sladoled razporedite v manjšo posodico in postavite v zamrzovalnik še za 1 uro.
Postrezite ga v skodelici ali kornetu, kar je vam in vašemu gurmančku najljubše.
Pa dober tek!
Nasvet!
  1. Arašidovo maslo lahko v prehrano malčkov uvedete že kmalu na začetku uvajanja goste hrane. Pozorni bodite le, da kupite 100% arašidovo maslo, brez dodanega sladkorja, soli in drugih dodatkov. Poleg tega priporočam večjo previdnost, če so v družini prisotne kakršnekoli alergije oziroma občutljivosti na določena živila. 

Gurmančka Gala lahko spremljate tudi na tudi na FB strani in Instagram-u

2 komentarja:

  1. Čudovita ideja in instant uspeh pri moji 5 mesecev stari hčeri. Sama sem si stvar poenostaila in zmešala 2 banani in 2 žlici arsdidovega masla ter vse skupaj vrgla v sladoledom. Super. Hvala vam za idejo. Lp, Urša

    OdgovoriIzbriši