Gurmančkove brezglutenske pizzete

Mini pizze iz konopljine moke.

Že nekaj časa je pri nas osnova za pizzo sestavljena iz t.i. "fathead" testa. Gre za testo, ki ga naredimo iz mocarele, sirnega namaza, jajca in brezglutenske moke. Okus je izjemno podoben kvašenemu testu iz pšenične moke, a veliko bolj zdravo in primerno tudi za tiste, ki so občutljivi na gluten.

Po navadi uporabim mandljevo moko, ki je nekoliko nežnejšega okusa. Tokrat pa sem izbrala dmBio konopljino moko, ki je izjemno bogata z omega 3 nenasičenini maščobnimi kislinami, magnezijem, železom, vlakninami in beljakovinami. Primerna je že na samem začetku uvajanja goste hrane, lahko jo uporabite kot dodatek v smutije, za peko, kuhanje, zgoščevanje juh in omak.

Za 6 Gurmančkovih brezglutenskih pizzet potrebujete:
  • 125g mocarele
  • 1 čajno žličko kisle smetane
  • 1 jajce
  • baziliko
  • 4 zvrhane jedilne žlice dmBio konopljine moke
  • vam najljubše sestavine za nadev.
Gurmančkov predlog:
°dmBio koščki paradižnika v lastnem soku
°čebula
°bazilika
°ovčji sir
°paradižnik


V mikrovalovni na 90 sekund stopite kislo smetano in mocarelo. Dodajte ščepec bazilike in vmešajte stepeno jajce. Nato postopoma vmešajte konopljino moko. Dobili boste bolj redko zmes, ki jo z žlico nadevajte na pekač s peki papirjem. Oblikujte v sorazmerno debele in velike okrogle ploskve. V prej ogreti pečici na 250°C pecite 10 minut. 

Ko konopljino testo dobi rahlo rjavkasto barvo, pekač vzemite iz pečice in obložite z vam najljubšim nadevom. 

Sama sem pizzete namazala s paradižnikovo mezgo, ki sem jo naredila iz pasiranih paradižnikovih koščkov v lastnem soku znamke dmBio. Nato sem po vrhu razporedila na kolutiče narezano čebulo in potresla z naribanim ovčjim sirom. Na koncu sem dodala še svež narezan paradižnik in potresla z baziliko. Gurmančkove pizzete sem v pečici na 250°C pekla še naknadnih 8 minut oziroma toliko časa, da je sir dobil rahlo zlatorjavo barvo. 

Postrezite primerno ohlajeno.

Pa dober tek!

NASVET!
  1. Ker Gurmančkove brezglutenske pizzete zahtevajo sir in kislo smetano, ga priporočam po dopolnjenem devetem mesecu starosti. Zakaj z uvajanjem mlečnih izdelkov počakajte do te starosti, si preberite v tej objavi.
  2. Linija dmBio ponuja izdelke, ki so brez dodanih konzervansov, barvil, ojačevalcev okusa in gensko spremenjenih organizmov. Izdelke dmBio najdete v vseh dm prodajalnah po Sloveniji.

Gurmančka Gala lahko spremljate tudi na tudi na FB strani in Instagram-u

Ni komentarjev:

Objavite komentar