Eksotični duo s kvinojinimi cmoki

Mango. Tropski sadež, sladkega in svežega okusa, ki je bogat z vitamini (A, B kompleks, C)  in minerali (kalcij, železo, magnezij, kalij). Ker je bogat z vlakninami, je dobrodošel pri lajšanju prebavnih težav, predvsem pri zaprtju.

Mango lahko v malčkovo prehrano uvedemo pri sedmih mesecih starosti, sama sem ga gurmančku Galu prvič ponudila pri dobrih devetih.

Za 150g obroka potrebujete:


  • 1/2 banane (50g)
  • 1/2 manga (50g)
  • 1 jedilno žlico kvinoje
  • 100ml vode
Kvinojo sperite pod vodo in jo nato v 100ml vode kuhajte 15 minut. Kuhano kvinojo pustite pokrito 5 minut, da se napiji vode in še dodatno zmehča. Ta čas mango in banano olupite, narežite na manjše koščke in ukašite s pomočjo paličnega mešalnika. Ohlajeno kvinojo z jedilno žlico oblikujte v cmoke in jih dodajte v sadno kašo.
Pa dober tek!

NASVET!
  1. Kvinoja je odličen vir hranilnih snovi in je zato primerna za najmlajše - otroke in dojenčke. Je lahko prebavljiva žitarica, ki jo lahko ponudite malčkom, ki so občutljivi na gluten oziroma malčkom, pri katerih žitaric z glutenom še niste uvedli. Kvinoja je bogata z beljakovinami in minerali.
  2. Prav tako je z vitamini in minerali bogata banana, saj vsebuje vitamine  A, B1, B2, B6, C in D ter minerale kot so kalij, magnezij, kalcij, fosfor, železo, jod in klor. Je prava energijska bomba, ki pa vsebuje malo maščob
  3. Z dodajanjem manga v kašico, boste poskrbeli za vnos C vitamina, ki je nujno potreben za absorpcijo železa. Več o tem pa v tej objavi. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar