Vanilijev puding s kakijem

Skozi uvajanje goste prehrane, sem odkrila tudi odlično alternativno instant pudingom. Doma pripravljen puding je tako ne le okusen, ampak tudi zdrav in primeren za osebe s celiakijo.

Tako lahko na blogu Gurmanček Gal preberete in preizkusite recepte za bananin, brusnični in cimetov puding. Tokrat pa sem pripravila vanilijev puding, ki sem mu dodala sadno kašico, pripravljeno iz kakija Vanilija.

Za 250g obroka potrebujete:

  • 150ml vode
  • 1 zvrhano jedilno žlico riževe moke
  • za noževo konico prave, burbonske vanilije
  • 1 srednje velik kaki Vanilija (150g)
Vodi dodajte vanilijo in ko zavre, ji med mešanjem vmešajte riževo moko. Svetujem vam, da riževo moko dodajate postopoma in med stalnim mešanjem, da ne bodo nastale grudice. Med mešanjem kuhajte še 3 minute, toliko, da se puding zgosti. Kaki olupite in ga ukašite na steklenem strgalu ali s pomočjo paličnega mešalnika. Kakijevo sadno kašico dodajte vanilijevemu pudingu in postrezite.
Pa dober tek!
NASVET!
  1. S tem, ko v kašico dodamo surov, ukašen kaki poskrbimo za vnos vitamina C in s tem tudi za absorpcijo železa. Več o tem v tej objavi.
  2. Vanilija se odlično dopolnjuje z jedmi, ki vključujejo kaki. Več o vaniliji in drugih začimbah v prehrani malčkov pa v tej objavi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar