File kovača z bučnimi kosmiči

File kovača je Gurmanček Gal tokrat jedel že drugič in kakor sem že v prejšnji objavi povedala, je kovač zaradi kvalitetnega in okusnega mesa med najbolj cenjenimi belimi ribami. 

Tokrat sem ga pripravila poleg priloge iz muškatne buče in riževih kosmičev.


Za približno 200g obroka potrebujete:

  • 1 manjši file kovača (50g)
  • 2 pesti muškatne buče (150g)
  • 1 jedilno žlico riževih kosmičev
  • 30ml adaptiranega mleka
  • 1 čajno žlico 100% hladno stiskanega olja

Bučo olupite in jo narezano na manjše koščke kuhajte 10 minut na sopari ali v soparniku. Nato k buči dodajte file kovača, ter s kuhanjem nadaljujte še 10 minut. Nato file kovača z vilico grobo pretlačite, zraven pa ponudite pire iz bučke in riževih kosmičev. Slednjega pripravite tako, da bučo pretlačite, ji dodate čajno žlico kvalitetnega olja, 30ml adaptiranega mleka in jedilno žlico riževih kosmičev. Vse sestavine dobro premešajte, da nastane gladka, homogena zmes. Postrezite primerno ohlajeno.
Pa dober tek!

NASVET

  1. Dodajanje 100%, hladno stiskanega olja je potrebno iz razloga, ker s tem obrok obogatimo z nenasičenimi maščobnimi kislinami skupine omega 3 in omega 6. Količino dodanega olja povečajte za četrtino čajne žličke, v kolikor vaš malček prepočasi pridobiva na telesni teži.
  2. Namesto adaptiranega mleka, lahko uporabite materino mleko.
  3. Če vaš malček še ne sprejema koščkov, lahko vse tri sestavine skupaj spasirate v enotno kašico.

Ni komentarjev:

Objavite komentar