Rdeča mesno-žitna kašica

Za rdečo mesno-žitno kašico (250g) potrebujete:

  • 1 jedilno žlico purana (50g)
  • 1 jedilno žlico pirinega zdroba
  • 1 manjšo rdečo peso (70g)
  • 1 pest gomolja zelene (70g)
  • 300ml vode
  • ščepec peteršilja
  • 1 čajno žlico 100%, hladno stiskanega olja
Rdečo peso in gomolj zelene olupite ter narežite na majhne koščke (tako bo zelenjava hitreje kuhana). Zelenjavo skupaj s puranom in ščepcem peteršilja kuhajte v 300ml vode 20 minut. Kuhano meso narežite na majhne koščke, zelenjavo pa skupaj z vodo pretlačite ali spasirajte s paličnim mešalnikom v gladko, kremasto kašico. Kašici vmešajte eno jedilno žlico pirinega zdroba in med mešanjem kuhajte še 3 minute. Dodajte narezanega purana in čajno žlico 100%, hladno stiskanega olja.

Pa dober tek!


NASVET!
  1. Dodajanje 100%, hladno stiskanega olja je potrebno iz razloga, ker s tem obrok obogatimo z nenasičenimi maščobnimi kislinami skupine omega 3 in omega 6. Količino dodanega olja povečajte za četrtino čajne žličke, v kolikor vaš malček prepočasi pridobiva na telesni teži.
  2. Če vaš malček težje sprejema kašice z večjimi koški, vam predlagam, da puranje meso in zelenjavo skupaj spasirate v kremno kašico.
  3. Namesto puranjega mesa, lahko izberete tudi drugo vrsto mesa (perutnino, mlado govedino, teletino...)
  4. V kašico sem danes vmešala le polovico količine mesa, ostalo pa sem Galu ponudila po BLW metodi. BLW metoda nas vabi k temu, da malčku ponudimo "finger-food" in mu s tem omogočimo, da hrano raziskuje sam, s prijemanjem hrane, okušanjem, spoznava barve, vonj, obliko in teksturo hrane. Pri tej metodi morate biti pripravljeni, da bo kar nekaj hrane pristalo na tleh in na vašem malčku, a je njegovo veselje ob okušanju in packanju neprecenljivo. Več o Baby Led Weaning metodi si lahko preberete na Facebook-u ali tu. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar