Bananina prosena kaša

Za pripravo (200 g) prosene kaše z banano potrebujete:
  • 1 banano
  • 1 jedilno žlico prosene kaše
  • 200 ml vode

Proseno kašo kuhajte v vodi 15 minut oziroma toliko časa, da postane mehka. Ko je kuhana, jo pustite v vodi še 5 minut, da se namoči, ter tako postane še mehkejša. Ta čas z vilico pretlačite banano injo vmešajte k proseni kaši.

Pa dober tek!


NASVET!
  1. Za izboljšanje jedi, lahko namesto vode uporabite kozje ali rastlinsko mleko (riževo, sojino, ovseno...)
  2. Namesto banane lahko izberete tisto sadje, ki je vašemu malčku najljubše. Priporočam le, da ga potem skuhate skupaj s kašo.
  3. Dobra zamenjava proseni kaši je tudi ajdova kaša.

Kaj pa ostali družinski člani?
Bananina prosena kaša je primerna za celotno družino, saj je okusen in zdrav zajtrk. Količino prilagodite številu članov. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar