- 1 jedilno žlico prosene kaše
- 200 ml vode
- 5 meric adaptiranega mleka
- 1/4 hruške (30 g)
Jedilno žlico prosene kaše kuhajte v 200 ml vode 15 minut oziroma, dokler se kaša ne zmehča. Nato pustite proseno kašo namakati še dodatnih 5 minut, da se dobro napoji in še dodatno zmehča. Kašici vmešajte 5 meric adaptiranega mleka in četrtino sveže, pretlačene hruške.
Pa dober tek!
NASVET!
- Ker sama žal ne dojim več, sem uporabila adaptirano mleko, lahko pa namesto adaptiranega mleka dodate tudi materino mleko. v tem primeru proseno kašo skuhajte v 50 ml vode in ji, ko je kaša primerno ohlajena, vmešajte materino mleko (150 ml)
- Če je kašica preredka, ji lahko vmešate 1 čajno žlico riževih kosmičev.
- Pri uvajanju goste hrane, je pomembno, da poskrbimo, da malček iz prehrane dobi dovolj železa, ki je ključnega pomena pri tvorbi hemoglobina, kar bomo omogočili, če bomo v brezmesne jedi dodali vitamin C. Več o tem v tej objavi
Ni komentarjev:
Objavite komentar