Kumarična juha

Topla juha iz domačih kumar.

Letos imam kumar za izvoz in kljub temu, da jih "šenkam" vsakemu, ki pride mimo, jih je še vedno preveč. Zato sem iskala rešitev, kako bi kumare uporabila še drugače kot v solati.
Kumare lahko tudi zamrznete. In sicer jih olupite, odstranite semena in narežite na kocke. Narezane kumare spakirajte v manjše vrečke in zvakumirajte. Odmrznjene so odlične za juhe, omake in tudi solate.
In na idejo mi je prišla juha.
Recepti po navadi vključujejo krompir. A ker slednjega zaradi LCHF režima prehranjevanja ne uporabljam, sem se lotila kuhanja lchf različice kumarične juhe. IN USPELO JE. In to kako!
Gosta, kremasta juha iz treh osnovnih sestavin. Vse ostalo so le pike na i ;)

Za 750ml kumarične juhe potrebujete:
  • 2 večji kumari
  • 1 manjšo čebulo
  • ščep mlete kumine
  • 5dl jušne osnove
  • 1 čajna žlička olivnega olja
Kumari olupite, odstranite semena in narežite na kocke.
Čebulo nasekljajte in jo na olivnem olju pražite toliko časa, da postekleni. Dodajte narezani kumari in mleto kumino.
Na majhnem ognju pokrito dušite 15 minut. Zalijte z jušno osnovo in s kuhanjem nadaljujte še 15 minut.
Nato vse skupaj do gladkega spasirajte s paličnim mešalnikom.
Postrezite primerno ohlajeno.
Pa dober tek!
NASVET!
  1. Ker je Gurmanček Gal že dopolnil dve leti, sedaj jedem dodam tudi ščepec soli in popra. Zakaj moramo biti pozorni pri dodajanju soli v prehrano naših malčkov, si preberite v tej objavi.
  2.  Morebitno napenjanje prepreči uporaba kumine, ki se jo lahko v prehrano malčkov vključi že zelo zgodaj. Več o njej pa v tej objavi.

Gurmančka Gala lahko spremljate tudi na tudi na FB strani in Instagram-u