Domača granola iz suhega sadja in kosmičev.
Granolo sem delala prvič in takoj me je navdušila. Kljub temu, da je brez dodanega sladkorja, je odličnega okusa, sladka in hrustljave strukture.Pripravljena je v zgolj 20 minutah, v stekleni posodi pa zdrži do 2 tedna.Lahko jo uživate za zajtrk z domačim mlekom. Ali pa jo vmešate k domačemu jogurtu in svežemu sadju. Poleti pa je odlična tudi potresena po vam najljubšem sladoledu, saj mu doda okus in hrustljavost.
Gurmančkovo granolo priporočam po dopolnjenem šestem mesecu starosti, v kolikor za osnovo uporabite kompot ali rastlinske napitke in ko malček že obvlada koščke.
Za cca 200g Gurmančkove granole potrebujete:
- 4 jedilne žlice dmBio ovsenih kosmičev
- 2 jedilni žlici dmBio riževih kosmičev
- 2 jedilni žlici dmBio kvinojinih napihnjenčkov
- 2 jedilni žlici zdrobljenih dmBio koruznih kosmičev
- 2 jedilni žlici dmBio kokosovega čipsa
- 4 jedilne žlice dmBio rozin
- 4 jedilne žlice stopljenega dmBio kokosovega masla
Vse sestavine skupaj premešajte in razporedite po peki papirju.
V pečici granolo pecite 15 minut na 150°C. Vsakih 5 minut granolo premešajte.
Gurmančkovo granolo pustite, da se popolnoma ohladi. Nato jo shranite v steklen kozarec.
Postrezite jo na vam oziroma malčkov najljubši način.
Odlična je z domačim jogurtom in nektarino.
Pa dober tek!
NASVET!
- Linija dmBio ponuja izdelke, ki so brez dodanih konzervansov, barvil, ojačevalcev okusa in gensko spremenjenih organizmov. Izdelke dmBio najdete v vseh dm prodajalnah po Sloveniji.