Tako da sedaj je na našem jedilniku popoldne največkrat grški jogurt z razčičnimi sadnimi kombinacijami. Tako sva preizkusila že brusnični jogurt in jogurt s kakijevo kašico.
Tokrat pa sem se odločila, da preizkusim grški jogurt v kombinaciji z domačo jabolčno kašico, rozinami in cimetom.
Za približno 150g obroka potrebujete:
- 2 zvrhani jedilni žlici grškega jogurta (100g)
- 2 čajni žlici rozin
- 2 jedilni žlici domače baby kašice z okusom jabolka (recept)
- ščepec cimeta
- 50ml vode
Vodi dodajte rozine in zavrite in pustite vreti 3 minute. Rozine skupaj z vodo spasirajte s paličnim mešalnikom. V posodico dodajte jogurt in jabolčno kašico ter prelijte s toplo rozinovo omako. Za konec potresite še s ščepcem cimeta.
Pa dober tek!
NASVET!
- Cimet je del prehrane Gurmančka Gala že od njegovega petega meseca starosti. Več o cimetu in drugih začimbah v prehrani malčkov pa v tej objavi.
- Grški jogurt je zaradi svoje priprave izjemno bogat z beljakovinami, a ima ravno zaradi tega nizko vsebnost ogljikovih hidratov. Je lažje prebavljiv od navadnega jogurta, vsebuje dvakrat več proteinov in je primeren tudi za osebe z laktozno netoleranco.