Za današnji zajtrk sem mu tako hruško popekla na kokosovem maslu, potresla s cimetom in vmešala v kuhano kvinojo. Hruška je bogata z vitamini (C, E, A, B kompleks) in minerali (fosfor, kalcij). Poleg tega hruška pospešuje prebavo in čisti črevesje, zato je odlična izbira za malčke, ki imajo težave z zaprtjem.
Za 150g obroka potrebujete:
- 1 srednje veliko hruško (po možnosti sorte Abata, saj je zelo sladka in med kuhanjem kar razpade)
- 1 jedilno žlico kvinoje
- 100ml vode
- ščepec cimeta
- pol čajne žliičke kokosovega olja oziroma masla
Oprano kvinojo kuhajte v 100ml vode 15 minut, ko je kuhana, naj pokrita počiva še 5 minut. Ta čas na kokosovem olju popecite narezano hruško, ki ste jo začinili s ščepcem cimeta. Ko hruška začne dobivati zlatorjavo barvo, ponev pokrijte s pokrovko in hruško dušite še 5 minut. Hruško lahko pretlačite ali pustite kar v koščkih. Kuhano kvinojo vmešajte k hruški in postrezite primerno ohlajeno.